High School Year America

Home sweet home?!

Hi allemaal!

Normaal gesproken valt er al veel te beleven, maar deze afgelopen periode was het niet normaal druk. Ben er ook wel achtergekomen dat het hele 'Ik ga naar Amerika en houd een blog bij.' niet helemaal voor mij is.
In januari en februari ben ik vooral bezig geweest met een toneelstuk. Het heet 'Almost Maine' en als je wilt kan je andere scholen zien op youtube. In dat toneelstuk speelde ik Marci die was getrouwd met Phil en die eigenlijk hun laatste ruzie hadden. Waarschijnlijk, wordt niet verteld in het toneelstuk, gaan ze scheiden. Heel verdrietig dus, maar het was superleuk om het te spelen. Ik en Devin, mijn tegenspeler, moesten vooral lachen omdat we heel boos op elkaar moesten zijn terwijl we dat helemaal niet waren. Dit toneelstuk was voor 'afterschool play'. Dan heb ik ondertussen ook nog een ander toneelstuk gedaan en dat heet 'Special Days' waarin ik ben weggelopen omdat ik een aanzoek had gedaan en hij niet had gereageerd. (Hij had zichzelf opgesloten in het toilet) Gelukkig was het met die scene wel allemaal goed gelopen want hij moest nu mij ten huwelijk vragen, na veel gemopper van mijn kant. Beide toneelstukken waren super leuk om te doen en ik ben nu al weer druk bezig met een nieuw toneelstuk, een musical. Deze gaan we over een paar weken alleen voor de basischool opvoeren want het is een versie van Assepoester. Tussendoor natuurlijk het gewone schoolleven met huiswerk en prekende leraren.
In Februari heb ik nog wel een late 'Winterformal' gehad, een soort kerstbal. Dat was superleuk en we zijn daarna nog wezen bowlen.
Toen in Maart had ik Spring Break en ben op de vrijdag al meteen naar het strandhuisje gegaan van mijn gastgezin. We hebben daar super lekker weer gehad met af en toe toch het Oregon regenbuitje. Helaas was deze gezelligheid snel over omdat ik een telefoontje van thuis kreeg op woendag om 6.30 's morgens. Zoals veel van jullie weten ben ik toen naar huis gevlogen en heb de begrafenis van mijn oma bijgewoond. Het was superfijn om weer even thuis te zijn na 7 maanden. Het was ook wel heel raar, maar het raarste moment was in het vliegtuig weer terug naar the United States. 'Back into my American Dream.' Heel raar om dat te realiseren. Terug in Amerika had ik niet zoveel tijd om te wennen want ik kwam op woensdagmiddag aan, en moest donderdagmorgen om 7 uur in de bus zitten voor Ashland.

De Ashland-trip is een 'schoolreisje' die al een paar maanden gepland staat voor alle Drama studenten. Van Amity naar Ashland is het ongeveer 5 uur rijden. (We zaten 10 minuten van Californie af.) Ashland is een stad met, om het netjes te zeggen, mensen met allerlei verschillende achtergronden en kledingstijlen. Ik heb daar serieus de gekste dingen gezien, mensen in elvenpakjes, hele grote Shakepeare kostuums etc. Onze groep sliep in allemaal appartementen, met alles erop en eraan. Iedere avond, drie in totaal, hebben we een show bijgewoond. Een komedie, een Shakespeare en een tragedie. Geen idee of deze namen jullie iets zeggen maar het was dus: An Imaginary Invalid, Measure for Measure en To Kill A Mockingbird. Allemaal waren ze supergoed en was het hardstikke leuk.

Afgelopen week was er dan iets minder leuks, er was brand in de school. Het verhaal wordt de hele tijd veranderd, maar wat ik heb begrepen is dat het in een gesloten opberg/knutsel kamer was ontstaan. Het is daar altijd bloedje heet, dus mensen denken dat er papier bij de verwarming is gekomen, die heeft een vuilnisbak met alles erin verbrand en vervolgens is er een computer in de brand gevlogen. Toen hebben we de rest van de dag en de volgende dag vrij gekregen, wat betekende dat we een weekend hadden van 4 dagen! Dan gaf ons, mij vooral, om een jurk te kopen voor Prom. Het was net als Winterformal echt een supergezellige avond.

Het is al bijna aftellen voor mij want het is nog maar ongeveer 10 weken dat ik hier ben. Heel veel klasgenoten van mij snappen ook niet dat ze over een paar weken al slagen. Het is gewoon zo snel gegaan. Nu ga ik volgende week ook naar San Francisco voor 5 dagen en daarna zijn het nog maar 9 weken. In een paar weken is het May-Day, aan het einde van het jaar is er een Flunktrip en dan Graduation op 11 juni.

Ben nu nog lekker aan het genieten van mijn Amerikaanse leventje, maar wees maar niet bang, ben in een paar weken weer terug!

Marissa

Rowena

Hoi, eindelijk weer een verhaal. Vind het altijd heel leuk om te lezen. Inderdaad een trieste reden om terug te komen. Maar meid, wat beleef jij veel zeg en wat vliegt de tijd. Geniet er nog even van die laatste paar weken. Groeten van ons allemaal, Rowena

Lenny ( moeder van Lisa)

Heerlijk om weer wat van je te lezen. Wat heb jij een gave tijd daar, iets om nooit meer te vergeten.
Geniet nog even de laatste 10 weken en wat je zegt, voordat we het weten zien we je weer terug.

Liefs, lenny

Eric en Heidi Hoogvliet

Lieve Marissa,
Bedankt voor je Graduation kaart. Gefeliciteerd, hartstikke goed gedaan meid! Geniet van het samenzijn met je ouders. Tot gauw in Brielle.